Over Arda

Ik ben opgegroeid met de natuur als veilig thuis. Veilig in de zin dat ik er mezelf kan zijn en op kan gaan in een groter geheel.

Ooit ontleende ik mijn zijn aan alles wat ik deed en de kennis die ik verworven had. Ik had een ambitie om de wereld beter te maken. Ik studeerde en ging werken als landschapsarchitect. Steeds meer kwam ik er achter dat de natuur en de mens me boeien en dat mijn plezier vooral zat in kleine menselijke overwinningen. Namelijk het opdoen van een inzicht, het openstaan voor verwondering, het leggen van verbinding. Dat de natuur daarin zowel blik verruimend is als een thuis vormt en je zelfvertrouwen kan geven.

Ik heb veel plezier behaald uit het begeleiden van medewerkers in de tijd dat ik werkte als leidinggevende. Ik heb ook meegemaakt hoe het is om je totaal leeg en uitgeput te voelen als je geen contact hebt met je eigen basis. Ik heb dan ook veel affiniteit met het begeleiden van mensen met loopbaan gerelateerde vragen. Ik weet echter inmiddels ook dat een loopbaanvraagstuk nooit op zichzelf staat. Natuur geeft een opening voor een holistische benadering, zowel van jezelf als van jezelf in relatie tot je directe omgeving.

De opleiding tot natuurcoach (2015-2016) vervulde mijn wens om mensen in en met de natuur te begeleiden in hun transformatieproces. Inmiddels coach ik meerdere klanten.