Vrij en springlevend

 

Wat is er lekkerder dan op een stille ochtend naar de rivier te fietsen en een duik te nemen?

Het is stil, slechts een visser en een enkele hardloper komen voorbij. Maar ik zwem te midden van de water- en oeverplanten. De rivier dampt nog een beetje. Ik ben even helemaal een geheel met het water, de lucht en de planten.  Nog na tintelend rijd ik terug. Ik kan de dag weer aan!

Dat gevoel om op je plek te zijn, helemaal daar, genietend omdat je alles voelt; dat is zo eenvoudig en tegelijkertijd zo zeldzaam. Want hoe vaak bevind je je meer in je gedachten dan op de plek en gaan hele stukken aan je voorbij omdat je met je werk, een gesprek van gister of een nog op te lossen probleem bezig bent?

Ik geloof dat het even helemaal daar zijn je vrij maakt. Je bent vrij van wat je zou moeten  of zou willen. Je bent vrij van existentiële vragen. En in mijn geval, zwemmend in het toch frisse water, voel je je krachtig en springlevend. Weer een ander gevoel van vrijheid.

Hoe vrij voel jij je? Voel je je gebonden aan regels, taken en afspraken? Kan je je zelf  als vrij en zelfstandig wezen zien om daar in te kiezen?  Welk spel speel je mee en waarom wilde je dat ook al weer?

De natuur biedt  je een hele mooie spiegel op jouw leven. Het kan je laten zien waar je krachtig en kwetsbaar wilt zijn en waarom je bepaalde paden hebt bewandeld tot waar je nu bent.  De natuur laat je automatisch vertragen, ander zintuigen openen en afstand nemen of een ander perspectief.

Als ik je begeleid help ik in dat proces. In een aantal sessies dring je door tot jouw drijfveren, je krachtige kern en kies je waar je je vrij wilt voelen en hoe dat zou kunnen. De natuurkrachten zorgen voor de onvoorspelbare wendingen waar je op mee kan liften als je daar voor open wilt staan. Zoals de stroom van de rivier.

Ik vind het lekker om tegen de stroom in te zwemmen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.