2 daagse Persoonlijk en professioneel leiderschap

Persoonlijk en professioneel leiderschap

Leiding nemen over je eigen leven in tijden van verandering

2 daagse

Reeks 1 : 2 juni en 1 september 2017, Wageningen

Reeks 2 : 9 juni en 8 september 2017, Wageningen

In elke fase in je leven heb je te maken met veranderingen, zoals werk en relatie, werk en opgroeiende kinderen, veranderen van werk, zoeken naar meer diepgang. Telkens vraagt dat weer om het zoeken naar een nieuw evenwicht of basis van waaruit jij je tot je werk, relaties en andere ambities wilt verhouden. Tijdens de 2 dagen  ga je vanuit je eigen vraag op zoek naar je draagkracht om leiding te nemen over je eigen leven.

In een groep van 6-8 personen ondersteunen we  je  om je eigen ontdekkingen te doen. Met de principes van Buitengewijs natuurcoaching bieden we een intuïtieve aanpak aan; de Socratische principes voor zelfonderzoek vullen dit aan met een meer cognitieve benadering. Je maakt kennis met beide benaderingen en kan je in je toekomst door beide  laten voeden Tussen de 2 bijeenkomsten ligt een periode om bewust en actief te reflecteren. De dagen vinden plaats in Wageningen.

Organisatie en begeleiding is in handen van Arda van Helsdingen (Buitengewijs natuurcoaching). Jannemarie de Jonge vult enkele onderdelen van het programma in (socratische aanpak).

Kosten 2 daagse: €380, excl.  BTW

Voor info en opgave:

Info@ardavanhelsdingen.nl , 06 36555711

Globale opbouw programma dag 1

Vanaf 9 uur inloop

9.30-10.30 aanvang en kennismaking

10.30-12.30 natuurcoaching: in de natuur ontdek je waar jij op dit moment staat en waar je aan wilt werken

12.30-13.30 lunch en opmaat middag

13.30-15.30 kralenspel-methode: socratische aanpak voor zelfonderzoek. Helpt om op te sporen wat jouw leidende principes zijn.

15.30- 17.00 persoonlijke reflectie 1 (we kiezen voor een vrije vorm om de eerste persoonlijke ontdekkingen vast te leggen)

17.00-18.00 napraten onder genot van hapje en drankje

 

Tussenperiode:

Mogelijkheid voor persoonlijke sessie (op aanvraag)

Bijhouden logboek met reflecties op je vraag.

 

Globale opbouw programma dag 2

Vanaf 9 uur inloop

9.30-11.30 natuurcoaching in 2 tallen (gericht op het vinden van je eigen belemmeringen)

11.30-13.00 reflectie  in de groep

13.00-14.00 lunch en opmaat middag

14.00-16.00 verdieping a.d.h.v. thema dat uit ochtendsessie naar voren komt

16.00- 17.00 persoonlijke reflectie 2 (bekrachtiging)

17.00-18.00 napraten onder genot van hapje en drankje

 

Jannemarie de Jonge (1961) schrijft over zichzelf:

Opgeleid als Wagenings ingenieur (landschapsarchitectuur) zet ik me in voor een aarde waar mens en natuur er samen uit willen komen. Als oprichter en partner bij adviesbureau Wing combineer ik mijn groene kennis met passie voor de creatieve, verbindende, verdiepende dialoog. Op dit onderwerp promoveerde ik in 2009. Mijn rol verschuift steeds meer van inhoudelijk naar die van coach, begeleider van masterclasses of Communities of Practice waar leiderschapsvragen aan de orde zijn. Ik gebruik hiervoor graag principes van het socratisch gesprek en het ‘ken jezelf’ als leidmotief. Want zoals Socrates zei, hoe kan je iets kennen, als je jezelf niet kent? Door reflectie op doorleefde gebeurtenissen die – in het klein- staan voor grote levensvragen, samen ontdekken wat voor jou en gespreksgenoten algemene lessen of leidende principes zijn. Hiervoor volgde ik diverse aanvullende opleidingen. De leergang gebaseerd op ‘het kralenspel’ van Jos Kessels, zoals beschreven in zijn boek Spelen met ideeën – De kunst van het filosofisch gesprek , sloot ik in 2013 succesvol af met een meesterproef. Deze methodische handreiking heeft mij sindsdien zowel persoonlijk als professioneel veel gebracht.

 

Mijn werk past bij hoe ik zelf in het leven sta: waarde gedreven, mensgericht, reflectief. Waarbij ik de natuur, kunst en muziek nodig heb om hoofd en hart in balans te houden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.